La talpeta que volia saber qui li havia fet allò al cap

Hola a tots i a totes!

He escollit aquest àlbum il·lustrat de Werner Holzwarth i Wolf Erlbruch de l’editorial Kalandraka per començar la secció de “Contes” d’aquest blog, ara veureu perquè:

la-talpeta-que-volia-saber-qui-li-havia-fet-all-en-el-cap-1-728-300x225

Just en el moment en què la talpeta surt del seu cau algú està fent caca, i aquesta li cau sobre el cap.

Ben enfadada, la talpeta es va trobant diferents animals i els hi pregunta si saben qui li ha fet allò al cap. Es troba un colom, un cavall, una llebre… i tots li demostren que no han sigut ells fent caca per ensenyar-li com és la seva.

Què creieu? La talpeta acabarà descobrint el culpable d’aquest desastre?

Al llarg de tota la història el text no parla de “caca” en cap moment (tot i descriure les diferents defecacions) però les imatges són més explícites.

És un conte ideal per infants a partir de 3 anys i se’n pot treure molt profit. Primerament, fa referència a un tema que diverteix moltíssim als infants… la CACA! A més es poden utilitzar molts recursos propis per explicar-lo i ho faciliten les onomatopeies que fan que sigui una lectura d’allò més divertida.

Altres aspectes que fan aquesta història interessant i cridanera pels infants són la quantitat de descripcions que fa i l’estructura de diàleg repetitiu (que permet que els infants hi puguin participar de seguida).

la-talpeta-que-volia-saber-qui-li-havia-fet-all-en-el-cap-7-728-300x225

 

Aquest conte m’ha fet entendre que és importantíssim llegir només per divertir-nos (tant adults com infants). Estem en un moment en què molts contes intenten ensenyar als infants, donar lliçons…. ja sigui en les rutines, en valors, ciutadania… Però per aprendre a llegir cal que els infants es diverteixin llegint (qui diu llegint diu escoltant contes), per això considero que pot estar molt bé tenir contes com aquests a la llibreria.

Espero haver-vos sorprès amb aquest conte!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: